nedjelja, 23. listopada 2016.

Sve o poliranju čaša

Poliranje čaša



Savršena priprema je ključna za konačan užitak krajnjeg kupca. Čaše moraju biti servirane kristalno čiste bez ijedne fleke, a kamo li otiska prsta ili karmina!
Ako se vina i ostala pića posluže u ulaštenim čašama zagarantirano je uživanje u degustacijama, ili konzumiranjima pića.

Kristalno čiste čaše naglašavaju boju vina i ostalih pića, čime se izdižete u nivou profesionalnosti, odnosno ozbiljnosti prema poslu dok  gost uživa u svome piću.



Kako pravilno ispolirati čašu slijedite u natuknicama;

- tkanina za poliranje ne smije biti od materijala koji ispušta dlačice
- materijal mora biti visokoupijajući
- prikladne su pamučne krpe
- krpa mora uvijek biti čista te se ne smije koristiti ni u kakvu drugu namjenu!
- prilikom poliranja ne smiju ostati tragovi prstiju. To možete spriječiti na slijedeće načine;
                      - možete polirati s dvije krpe,
                      - možete polirati s rukavicama, te
                      - možete polirati s jednom krpom presavijenom na 30%, a s ostalih 70% krpe polirate.
- uvijek odvojeno laštite čašu i postolje da bi spriječili lomljenje čaše
- da biste ulaštitli čašu prvo gurnete dio od navedenih 30% krpe, a nekada i manje, u čašu te        istovremeno polirate i s unutarnje i s vanjske strane
- čaše je potrebno ispolirati do samoga dna na način da se gurne krpa do samoga kraja te laganim    kružnim pokretima vrtite krpu.
- ukoliko se radi o vinskoj čaši, ili čaši za šampanjac ne zaboravite ispolirati sami stalak i postolje čaše.

Jel isto piti vino, i da li je vino istoga okusa iz čaše, čaše sa stopom i plastične čaše? ;)



Za sve nejasnoće,upite,zahtjeve i narudžbe kontaktirajte nas putem gmail-a.

Jer tu smo za Vas.


Nema komentara:

Objavi komentar